Samen werken in vertrouwen

20220530_223123.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 31 mei 2022 om 13:39

Samen werken in vertrouwen

Tijdens de raadsvergadering waarin het nieuwe raadsakkoord werd vastgesteld en waarin de wethouders voor de nieuwe raadsperiode werden geïnstalleerd, hield fractievoorzitter Sanny Brunekreeft de volgende toespraak:

"Vandaag spreken we over het raadsakkoord. Met recht een - voor Veenendaal - nieuwe manier van een akkoord schrijven. Geen uitruil of onderhandeling - maar de ambities die we waar willen maken. Over die ambities en wat we willen bereiken, zullen we de komende jaren het debat voeren in de gemeenteraad."

"Een akkoord waar we als ChristenUnie hard aan mee hebben gewerkt en waarin we voldoende aanknopingspunten zien om de komende jaren te strijden voor onze idealen. Idealen die we graag in praktijk willen brengen. Recht doen voor hen die het nodig hebben, werken aan een duurzaam en groen Veenendaal. Aan de slag voor gelijke kansen en een veilig thuis voor iedereen. Maar ook een akkoord waarin we spreken over hoe we met onze inwoners en met elkaar om willen gaan. Met de blik naar buiten gericht en met een luisterend oor voor onze inwoners.

Samenwerken in vertrouwen.

Met dit thema gaan we de komende jaren in Veenendaal aan de slag.

Vertrouwen komt niet van zelf, daar moeten we aan werken. Het vraagt van twee kanten inzet en de bereidheid om uit te gaan van goede intenties. En als je dat lastig vindt, geef dan de ander in ieder geval het voordeel van de twijfel. Maar het zal ook wennen zijn want we kiezen voor een andere manier van samenwerken, zoals je ook kunt lezen in het raadsakkoord. Dat zal vast met vallen en opstaan gaan.

Wij gaan daar als ChristenUniefractie ons best voor doen. En als dingen niet goed gaan, laten we dan mild zijn voor elkaar maar spreek ons er wel op aan! Een ding is zeker: we moeten het samen doen. Samenwerken in vertrouwen maar ook om vertrouwen op te bouwen. Bij onze inwoners en bij elkaar.

En met dit alles willen we ons als ChristenUnie fractie inzetten voor de bloei van Veenendaal. Want de bloei van de stad is ook onze bloei."

Labels: , , , ,