Wij....doorbreken de cirkel van geweld

IMG_2973.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 20 mei 2022 om 13:30

Wij....doorbreken de cirkel van geweld

De komende weken vind je op het Kees Stipplein en bij het stadsstrand de expositie "Wij... doorbreken de cirkel van geweld". Een indrukwekkende tentoonstelling waarbij je de verhalen leest van mensen die de cirkel van geweld doorbroken hebben met hulp van een ander en die helpt om huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar te maken.

Het motto van deze tentoonstelling is 'het houdt niet op, totdat JIJ iets doet'. Ik kan je aanraden om de komende tijd één of meerdere van deze verhalen te lezen. Dinsdag werd dit geopend met onder andere het indrukwekkende verhaal van Simone die zelf nog maar 3,5 jaar geleden uit een zeer gewelddadig huwelijk is gestapt toen ze in elkaar geslagen op straat gevonden werd. Dankzij haar zus heeft ze de moed gevonden om nu als krachtige vrouw haar plek opnieuw te ontdekken. En zo zijn er nog veel meer verhalen.

Vorig jaar heb ik namens de ChristenUnie bij de kadernota een motie ingediend om deze tentoonstelling naar Veenendaal te brengen. Dat werd toen unaniem overgenomen door de gemeenteraad en toen ik er dinsdag bij was, was ik daar echt blij om. Ik hoop van ganser harte dat dit helpt om het thema bespreekbaar te maken, om de bewustwording op gang te brengen en om omstanders te helpen ontdekken wat zíj kunnen doen. Als is er maar één iemand mee geholpen, dan was het al de moeite waard.

Rond dit thema zijn er de komende weken verschillende activiteiten, een overzicht zie je hier: https://veenendaal.nieuws.nl/nieuws/12257/wijdoorbreken-de-cirkel-van-geweld/

Labels: , , , , , ,