Eerste editie van het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor raadsleden

IMG-20220520-WA0006.jpg
4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jonathan van den Heuvel op 20 mei 2022 om 14:37

Eerste editie van het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor raadsleden

In het weekend van 20 en 21 mei wordt in Veenendaal en omgeving, na 2 jaren afwezigheid, weer de profkoers Veenendaal-Veenendaal gereden. Zowel bij de vrouwen als de mannen staan enkele bekende namen aan de start. Gezien de drukte bij de start was er veel enthousiasme onder de Veense inwoners. Als opwarmer voor de vrouwenkoers werd vrijdagochtend de eerste editie georganiseerd van het NK wielrennen voor Raadsleden.

Een voorstel van Lokaal Veenendaal om rond de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal een NK voor raadsleden te organiseren werd vorig jaar door bijna de hele gemeenteraad omarmd. Zo gezegd zo gedaan en stonden er bijna veertig raadsleden aan de start van deze eerste editie.

De gemeente Veenendaal werd vertegenwoordigd door Lokaal Veenendaal, CDA, ProVeenendaal en de schrijver van deze blog namens de ChristenUnie. Na ongeveer 40 km werd de eerste winnaar door wethouder Beek in het zonnetje gezet en werd er nog volop nagepraat.

De gemene deler was duidelijk: De eerste editie was een groot succes en verdient navolging! Een tip van de deelnemers is wel om de lokale ronde iets groter te maken. Hulde aan Sportservice Veenendaal die dit samen met de partners van Veenendaal-Veenendaal heeft mogelijk gemaakt!

Labels: , , , , ,