Vernieuwde Ellekoot feestelijk geopend

20220409_122636.jpeg
8 - Rosita Bussink-Verheij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Rosita Bussink-Verheij op 9 april 2022 om 14:36

Vernieuwde Ellekoot feestelijk geopend

Zaterdag 9 april werd rond het middaguur de vernieuwde Ellekoot feestelijk geopend door wethouder Engbert Stroobosscher en Renate Beekhuis van Vastgoedeigenaar MN. Na een korte toespraak van Engbert en Esther gaven zij de opening een extra feestelijk tintje door het afschieten van confetti. Helaas scheen de zon niet uitbundig en vielen de regendruppels ruimhartig uit de lucht. De muziek, de baristabar en de prosecco zorgde er voor dat het al met al een prachtige opening was. 

Bij de vernieuwing van de Ellekoot is goed samengewerkt tussen diverse partijen en de gemeente. De gemeente heeft de openbare ruimte op verschillende manieren grondig aangepakt. Zo is het parkeerterrein nu beter bereikbaar en voorzien van een ondergronds opslagsysteem voor water. De groenvoorziening is hernieuwd waarbij rekening is gehouden met het klimaat: het water kan worden afgevoerd en de vergroening helpt bij hittestress. De manier voor laden en lossen is verbeterd, zodat dit voor minder overlast zorgt. Ook is er meer ruimte gecreëerd voor het parkeren van fietsen.

De vernieuwde Ellekoot zorgt voor nog meer winkelplezier. Tijdens de coronaperiode heeft de Ellekoot haar meerwaarde meer dan bewezen: een lokaal winkelcentrum dat alles in huis heeft en goed bereikbaar is voor de omwonenden. De komende jaren kan de Ellekoot weer vooruit om voor veel Veenendalers een plek te zijn om te kunnen winkelen, te ontmoeten en te sporten.

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,