Toespraak bij de afscheidsraad van maandag 28 maart 2022

afscheid Tineke.jpg
7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Willem van Braak op 28 maart 2022 om 18:24

Toespraak bij de afscheidsraad van maandag 28 maart 2022

Na een periode van 20 jaar in de gemeenteraad, nam Tineke Bette afscheid. Behalve dat ze door de burgemeester toegesproken werd en zelf een afscheidsspeech mocht houden, werd ze ook koninklijk onderscheiden. De ChristenUnie Veenendaal is dankbaar voor de vele jaren dat Tineke onze partij heeft vertegenwoordigd.

Tineke sprak de raad alsvolgt toe:

Geachte voorzitter, raads- en collegeleden, schaduwraadsleden en alle belangstellenden. Vanavond neem ik afscheid van het werk in de gemeenteraad. Twintig jaar mocht ik namens de ChristenUnie deze eervolle functie als raadslid vervullen. Ik heb het een groot voorrecht gevonden om dit werk te doen, ten dienste van de burgers van Veenendaal.

Voor deze toespraak had ik al een raamwerk in gedachte. Maar die tekstoverdenkingen zijn door de gebeurtenis van de afgelopen week doorkruist. Het overlijden van ons gewaardeerde collega-raadslid Mila Jansen op 19 maart heeft ons allen en ook mij diep geraakt. Met name over het begrip ‘van betekenis zijn’ heb ik daarom nagedacht. Voor mezelf heb ik het kort samengevat: Dusdanig in het leven staan dat je de ander laat merken dat hij of zij van waarde is. Kan ik voor iemand van betekenis zijn?

In de afgelopen jaren dat ik het raadswerk mocht doen, zijn veel mensen voor mij van betekenis geweest. Als eerste wil ik noemen mijn lieve man, Hans. Zonder zijn steun had ik dit prachtige werk niet zo lang kunnen volhouden. Dankjewel! Ook onze kinderen en kleinkinderen wil ik daarbij noemen, veel dank voor jullie support!

Mijn fractie en dan denk ik ook aan hen met wie ik in al de voorgaande jaren in fractieverband heb samengewerkt, het bestuur van de ChristenUnie en met name onze wethouder Engbert Stroobosscher wil ik bedanken voor alle steun bij het politieke werk. Verder mijn hartelijke dank aan de leden van de gemeenteraad, burgemeester Kats, wethouders, de gemeentesecretaris en de ambtenaren voor de goede samenwerking. Bijzonder veel dank aan de griffier Peter van Vugt en de griffiemedewerkers Renate, Bertha, Sara, Erik, Nila en Eva. Jullie inzet en dienstbaarheid voor het goed laten reilen en zeilen van de raad is grandioos. En ik noem hierbij ook de mannen die er altijd voor zorgen, dat het hier in de raadszaal tot in de puntjes goed geregeld is: John van Wakeren en Wim Janssen, hartelijk dank!

Voor het politieke werk wist ik me geroepen. Het is daarom bovenal dat ik mijn erkentenis uitbreng aan de Here God, die alles voor mij betekent.

Ik sluit af met een gedicht:

Op God is mijn vertrouwen,

Hij heeft ons goed gedaan.

Door op Zijn werk te bouwen,

kan mensenwerk bestaan.

U ken ik in mijn wegen,

leg al mijn plannen voor.

Heer, zet toch als een zegen

uw liefde op ons spoor.

Soli Deo Gloria!

Labels: , , ,