ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen

20220316 - Bedankt CU.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 17 maart 2022 om 14:04

ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen

De inwoners van Veenendaal hebben in de afgelopen 3 dagen hun stem laten horen. En we zijn dankbaar dat we zeven zetels mochten halen. Het is even slikken dat we niet meer de grootste partij zijn, maar de ChristenUnie mag nog steeds een rol van betekenis spelen. Met dit ontvangen vertrouwen werken we de komende jaren hard verder aan een nog mooier, groener en duurzaam Veenendaal. Dank voor uw stem! Dankzij uw stem op ons kunnen we de komende jaren met zeven raadsleden verder met het bouwen aan een veilig Veenendaal waar iedereen gelijke kansen krijgt. We feliciteren PRO Veenendaal en de SGP met hun mooie resultaten!

We staan de komende tijd voor een flink opgave als het gaat over voldoende, duurzame en betaalbare woningen voor Veenendaal. Er zijn jaarlijks 600 woningen nodig om aan de vraag die er is te voldoen. Maar ook het klimaat vraagt onze voortdurende aandacht. Duurzame vormen van energie, het verminderen van de CO2 uitstoot door o.a. slimme mobiliteit. En tegelijkertijd ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor bewegen, sporten, winkelen, werken en cultuur. Dat kunnen we niet alleen.

“Ik ben blij dat we met een divers en enthousiast team de komende jaren kunnen werken aan goede oplossingen voor Veenendaal,” aldus Sanny Brunekreeft-Lagerweij, lijsttrekker van de ChristenUnie. De komende weken zullen in het teken staan van het vormen van een nieuw college en de plannen voor de toekomst van Veenendaal. We hebben de afgelopen jaren altijd prettig samengewerkt met alle partijen, maar uiteindelijk zullen een paar partijen ook bestuurlijk hun verantwoordelijkheid moeten nemen en een wethouder leveren om de idealen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Dankbaar voor deze uitslag en het vertrouwen wat daaruit blijkt, zullen we onze verantwoordelijkheid nemen. In ons verkiezingsprogramma staat dat samen recht doen, begint met luisteren. Luisteren naar de wensen van alle inwoners, maar ook luisteren naar onze God, die ons opdraagt Hem te dienen en onze naasten lief te hebben. We hopen dat we het voorbeeld van Jezus Christus in de dagelijkse praktijk zichtbaar kunnen maken door hoop en herstel te bieden, recht te doen en iedereen de aandacht te geven die ze nodig hebben. En wat ons betreft ook verdienen. Laten we de komende jaren ook vooral aandacht hebben voor het omzien naar elkaar.

En we blijven graag in contact. Ideeën, wensen, tips en andere opmerkingen zijn altijd welkom. U vindt onze contactgegevens op de site van de gemeente Veenendaal of op onze website https://veenendaal.christenunie.nl

Labels: , , , , ,