10 miljoen subsidie voor Veenendaal

Afbeelding bij bijdrage voor de website betreft 10 miljoen.jpg
Foto van Tineke Bette t.b.v. de bijdrage NTA rapport.png
Door Tineke Bette-van de Nadort op 10 januari 2022 om 17:29

10 miljoen subsidie voor Veenendaal

Er komen meer kansen voor starters op de woningmarkt in Veenendaal. Het Rijk en de provincie Utrecht hebben 10 miljoen euro toegekend vanuit de Woningbouwimpuls-subsidie om het oude bedrijventerrein Het Ambacht te transformeren tot een woongebied. Het plangebied loopt van de Nijverheidslaan tot aan de Groeneveldselaan.

Het sterk verouderde bedrijventerrein Het Ambacht was al eerder in beeld voor een grootschalig inbreidingsgebied om woningbouw te realiseren. Als gemeenteraad hebben we al eerder vier miljoen beschikbaar gesteld. De verwachting is dat binnen drie jaar gestart kan worden met de bouw en dat het woonproject binnen tien jaar is afgerond. In deze nieuwe woonwijk worden 1.168 woningen gebouwd, waarvan zestig procent betaalbaar (sociaal en middensegment). Hiermee kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan de grote woningbehoefte in Veenendaal en kunnen veel betaalbare woningen worden gerealiseerd.

Zonder deze bijdragen was de transformatie van Het Ambacht, binnen de gestelde voorwaarden, financieel niet uitvoerbaar. Als ChristenUnie vinden wij het verheugend dat het Rijk en de provincie Utrecht de subsidieaanvraag van Veenendaal in december 2021 heeft gehonoreerd.

Labels: , , , , ,