ChristenUnie en SGP Veenendaal roepen burgers op hun stem te laten horen!

IMG_3752[1]maandag 23 mei 2016

In Veenendaal staat helaas de zondagsopenstelling van winkels weer op de agenda. Op een voor de ChristenUnie en SGP onbegrijpelijke en onverantwoorde wijze is in de gemeenteraadsvergadering van april jl. een amendement ingediend en aangenomen wat het college van B&W oproept om een gewijzigde winkeltijdenverordening voor te bereiden ter behandeling in de gemeenteraadsvergadering van juni 2016.

De ChristenUnie en SGP betreuren deze gang van zaken zeer. De partijen roepen al die Veenendalers die de zondag als een dag van maatschappelijke, sociale en economische rust willen behouden op hun stem te laten horen. En op deze wijze een tegengeluid te laten horen. Veel Veenendalers vragen zich af wat zij kunnen doen om de zondagsrust in Veenendaal te behouden. De ChristenUnie en SGP ondersteunen daarom de kaartenactie van de  RMU om zo  handvatten te bieden om actief burgerschap te tonen. 

Alle leden en donateurs van ChristenUnie, SGP en RMU in Veenendaal ontvangen deze week een vijftal kaarten met de vraag deze kaarten te overhandigen aan de winkeliers in Veenendaal. Op de voorzijde van de kaart prijkt de stelling: ‘Op zo’n dag winkelen we niet’, uiteraard met de verwijzing naar de zondag. Op de achterzijde zijn de vier hoofdargumenten tegen winkelopenstelling op zondag weergegeven:

  • Principieel: We mogen genieten van de rustdag die we van God gekregen hebben.
  • Sociaal: Neem een dag tijd voor elkaar.
  • Economisch: Uw kosten gaan omhoog, maar wij geven geen euro extra uit.
  • Maatschappelijk: Gun rust aan uw omgeving en aan uw personeel.

Veel Veenendalers zullen de komende weken – na het doen van aankopen – een kaart overhandigen aan de betreffende winkelier. Hiermee geven we - samen met heel veel andere mensen -  een signaal af aan de ondernemers in onze woonplaats. Zo willen we met elkaar uitstralen dat we het goede voor elkaar en voor Veenendaal zoeken. En om te benadrukken dat God ons een dag van rust geschonken heeft. Een dag om te rusten en te vieren.

Heeft u geen kaarten ontvangen, maar wilt u wel meedoen met deze actie? Bestellen kan op http://www.rmu.nu/bestellen

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden