Afsluiting Nieuweweg-Noord stap dichterbij

Spoorwegovergang Nieuweweg-Noordwoensdag 18 mei 2016

In de raadsvergadering van 26 mei neemt de raad een besluit over het bestemmingsplan spoorwegonderdoorgangen Nieuweweg Noord -Voorpoort. Essentie is een onderdoorgang voor autoverkeer van de spoorlijn ter hoogte van het bedrijventerrein De Batterijen.
Op de Nieuweweg-Noord komt een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers.

Dit betekent dat na jaren van overleg en onderhandelingen de Nieuweweg-Noord voor doorgaand autoverkeer richting Ede en Renswoude dicht gaat. De meeste bewoners van de Nieuweweg-Noord zijn daar blij mee. Wij hebben in de afgelopen jaren hier veel overleg over gehad en altijd kort op de ontwikkelingen gezeten.
Als ChristenUnie hebben wij ons ingezet voor ontlasting van deze straat en het veiliger maken van de route richting Renswoude en Ede. We hebben in de commissie uitgesproken hier blij mee te zijn en het bestemmingsplan een goede vertaling te vinden van onze wensen. We zullen in de komende raadsvergadering dan ook van harte instemmen.
 
Met dat raadsbesluit komt de feitelijke afsluiting heel dichtbij. Maar ook de bescherming van Fort aan de Buurtsteeg wordt beter. En de bereikbaarheid vanaf Renswoude en Ede wordt sneller, omdat de Nieuweweg-Noord niet langer als verbindingsweg met spoorbomen een obstakel is.
 
Henk van Soest

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden