ChristenUnie Veenendaal vraagt aandacht voor jeugdinstellingen

Foto Johan Bladmaandag 02 mei 2016

Op 28 april jongstleden kwam het bericht naar buiten dat Intermetzo, één van de in FoodValley verband gecontracteerde jeugdinstellingen, op de rand van faillissement staat. Als mogelijke oorzaak wordt genoemd de achterstallige betalingen van met name gemeenten.

Naar aanleiding van dit bericht is ook naar buiten gekomen dat meerdere jeugdzorginstellingen een zorgelijke financiële situatie hebben. Namens onze fractie is Johan Blad woordvoerder Jeugdzorg en hij maakt zich zorgen over deze jeugdinstellingen.
Om die reden zijn de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders: 

  1. Bent u bekend met de financiële situatie van Intermetzo? Kent u de financiële situatie van vergelijkbare jeugdzorginstellingen?
  2. Kunt u ons aangeven hoeveel, in het geval van een faillissement van deze organisatie, Veenendaalse jeugdige cliënten hiervan de dupe kunnen worden?
  3. Kunt u aangeven wat de betalingstermijn is die de gemeente Veenendaal toepast bij deze organisatie? Kunt u aangeven wat het totale bedrag aan vorderingen is dat nu nog openstaat als achterstallig, alsmede het totale openstaande bedrag?
  4. Kunt u aangeven of Intermetzo aan haar verplichtingen heeft voldaan aangaande het juist, tijdig en volledig indienen van declaraties/facturen?
  5. Kunt u aangeven wat de invloed van een eventueel faillissement van Intermetzo en daarmee het verlies van een aanbieder zal zijn op de wachttijden?
  6. Kunt u aangeven welke maatregelen de gemeente op dit moment gaat nemen om een dreigend faillissement van Intermetzo op te vangen?

Als ChristenUnie wachten wij met belangstelling de beantwoording van het college af.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden