Van hart tot hart

Afbeelding bij tekstbijdrage over Berkensteinmaandag 21 maart 2016

Vrijdagmorgen 18 maart bracht Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, een bezoek aan de hospice Berkenstein in Veenendaal.
Daarbij waren vanuit de ChristenUnie- fractie Engbert Stroobosscher en Tineke Bette aanwezig.
Hospice Berkenstein is een huis, waar mensen die ernstig ziek zijn op een respectvolle manier worden verzorgd.

Coördinator Carola van Baaren-Vink heeft aan Segers en aan de andere aanwezigen toegelicht wat de zorgdoelstelling en werkwijze van hospice Berkenstein inhoudt. Daarnaast was er tijdens het gesprek de waardevolle inbreng van enkele vrijwilligers en een bestuurslid.
Op de mooie locatie aan de Vondellaan kunnen maximaal 3 personen worden opgenomen, maar ook in een thuissituatie kan Berkenstein hulp bieden.
De grote betrokkenheid van de professionele zorg en de bijzondere inzet van de vrijwilligers hebben diepe indruk gemaakt. Meer dan 60 vrijwilligers zetten zich in voor hospice Berkenstein. Ook de bestuursleden zijn zeer betrokken. Naast de bestuurlijke taken gaan zij ook ‘op pad’ op om sponsors te werven. Want maar 60% van de kosten worden door het rijk, de gemeente en de zorginstellingen vergoed.
Gert-Jan Segers heeft met zijn bezoek onderstreept dat de ChristenUnie een groot voorstander is van goede palliatieve zorg. Er is van hart tot hart gesproken.  Dit maakte het bezoek aan de hospice Berkenstein zeer waardevol.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden