Prattenburg en Veenendalers

Landgoed Prattenburg Veenendaalmaandag 07 maart 2016

Tussen de gemeenten Rhenen, Veenendaal, het Landgoed Prattenburg en de Provincie Utrecht is enkele jaren gelden een overeenkomst gesloten met als doel natuurbehoud en kostendragers voor het behoud van het landgoed. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat Prattenburg voor de inwoners van Veenendaal vrij toegankelijk blijft en staat dus positief tegenover de overeenkomst.

Op vier locaties worden veranderingen doorgevoerd. Op het perceel Zandheuvelweg 5 waren in een eerder plan 24 zorgeenheden mogelijk, met daarbij behorende voorzieningen zoals 15 parkeerplaatsen. Totaal zou 1300 m2 bruto vloeroppervlakte worden gebouwd. Deels in twee lagen. De gemeenteraad heeft, met uitzondering van de PvdA, daar toen geen bezwaar tegen gemaakt. Vanwege de veranderingen in de zorg bleek het plan van de zorgboerderij later niet financieel rendabel te zijn. 

Op 3 maart behandelde de gemeenteraad een nieuw voorstel om op het perceel Zandheuvelweg 5 drie woningen toe te staan in plaats van de 24 zorgeenheden.

Veel Veenendalers maken gebruik van de recreatiemogelijkheden op het landgoed. Om het landgoed Prattenburg te onderhouden, moeten veel kosten worden gemaakt.
Daarom vinden wij het terecht dat kostendragers worden gezocht, waardoor de exploitatie van het landgoed gezond blijft.
Ons standpunt is helder. Andere partijen die in 2013 geen bezwaar tegen het grotere plan hadden, waarbij veel meer druk op het gebied lag, komen nu ineens in opstand. Vreemd dat je het meerdere toestaat en tegen mindere bezwaar maakt. Hebben ze in 2013 dan niet hun kans voorbij laten gaan? 

Door het plan wordt het gemakkelijker op verantwoorde wijze het landgoed voor onze inwoners open te houden. Daar kozen wij in 2013 voor en dus nu ook. Dat past ons inziens ook bij een betrouwbaar gemeentebestuur.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden