Leefbaarheid en Werkgelegenheid belangrijke pijlers

Afbeelding-t.b.v.-website-vanwege-bijdrage-werkbezoek-bij-Van-Ginkel-&-Van-Bemmelenvrijdag 26 februari 2016

Maandag 22 februari hebben Engbert Stroobosscher, Johan Blad, Henk van Soest, Tineke Bette en Dick Roodbeen namens de ChristenUniefractie een werkbezoek gebracht aan het kantoor van Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars. Voorheen gevestigd aan de Kerkewijk in het voormalige Groene Kruisgebouw en sinds kort gevestigd aan de Boompjesgoed.

Het nieuwe kantoor is ruim van afmeting en zakelijk ingericht. De sfeer in het pand is door veel lichtinval en de mooie, moderne aankleding bijna huiselijk te noemen. De heer Marco van Bemmelen heeft ons verteld over de ontstaansgeschiedenis en verder de huidige stand van zaken op het gebied van de huizenmarkt uit de doeken gedaan.

Wat begon in 1932 als een woningbureau, is nu uitgegroeid tot een middelgroot makelaarskantoor met 13 werknemers.  Naast de specialisatie bij de aan- en verkoop van woningen, taxaties van onroerend goed zijn zij ook gespecialiseerd in hypotheek advies. Dhr. Van Vulpen is een erkende hypotheek adviseur. Met zijn jarenlange ervaring kan hij ‘dicht bij huis’ maatwerk leveren bij de financiering van een nieuwe woning.

Onderwerpen als sociale woningbouw en duurzaamheid kwamen aan de orde. Maar ook bereikbaarheid in en buiten Veenendaal is een belangrijk item voor potentiele kopers. Hoewel het in de huizenmarkt beter gaat dan voorheen; voor sommige doelgroepen blijft het lastig om tot verkoop/aankoop over te gaan. Ouderen b.v. zijn over het algemeen honkvast en tevreden over hun huidige woonsituatie. Voor deze doelgroep is het afsluiten van een nieuwe hypotheek, om daarmee een royaal appartement te kunnen kopen, niet eenvoudig of soms niet mogelijk. Starters op de woningmarkt worden geconfronteerd door de strenge eisen waaraan ze moeten voldoen om een hypotheek te krijgen. Bij aankoop van een huis moet eigen spaargeld worden ingebracht. Verder heeft niet elke starter een vast arbeidscontract, wat ook een struikelblok kan zijn.

Tenslotte gaf Marco van Bemmelen ons nog mee dat voor potentiele huizenkopers pijlers als ‘Leefbaarheid en Werkgelegenheid’ belangrijk zijn, zeker voor mensen die van buiten Veenendaal komen om uiteindelijk toch de keuze voor Veenendaal te maken.

Op de woningmarkt zijn mogelijkheden maar ook nog veel zaken die volle aandacht verdienen, dat is tijdens het inspirerende werkbezoek ons wel duidelijk geworden.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden