Al 70 jaar kwaliteit in Groen

Afbeelding nr. 2 Werkbezoek Van Dijk Groenvoorzieningmaandag 15 februari 2016

Vanuit de fractie zijn op woensdagmiddag 10 februari Jos van den Berg, Henk van Soest, Dick Roodbeen en Tineke Bette op werkbezoek geweest bij Van Dijk Groenvoorzieningen aan de Munnikenweg in Veenendaal.

Tijdens een inspirerend gesprek met de beide eigenaren Henk van Leijenhorst en Dick van Dam zijn wij breed geïnformeerd over het ‘reilen en zeilen’ van het groenbedrijf.
Met dertig vaste mensen in dienst leveren zij kwaliteit en diversiteit in de openbare ruimte voor de overheid, woningcorporaties, bedrijven of particulieren. Of het project nu groot of klein is: Van Dijk gaat voor kwaliteit en diversiteit in het groen. Bij piektijden wordt extra mankracht ingehuurd.

Het bedrijf Van Dijk is met ruim 70 jaar een ervaren groenvoorziener. Het werkgebied voor diverse groenprojecten betreft voor een deel in Veenendaal en in een straal van 80 kilometer om Veenendaal heen.
Goed contact met opdrachtgevers, een efficiënte wijze van werken en grote aandacht voor duurzaamheid bij aankoop en beheer van materialen staan hoog in het vaandel bij Van Dijk.

Als fractie waren we natuurlijk geïnteresseerd over de relatie tussen Van Dijk en de Gemeente Veenendaal. Daarbij hebben we uitgebreid gesproken over kwaliteit en kosten van groenonderhoud. Ook het werk in de wijken kwam aan de orde. Het was goed om te horen dat er op een goede, constructieve wijze wordt samengewerkt met onder andere ACV en IW4.

Verder spraken we over de consequenties van de participatiewet. De onderneming houdt zich al langere tijd bezig met re-integratie van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren konden zo verschillende mensen aan een baan geholpen worden. Rond de participatiewet wordt goed samengewerkt met zowel IW4 als de Gemeente.

Tenslotte hebben we nog een interessante rondleiding gekregen in de gebouwen op het werkterrein. Onze conclusie na het werkbezoek was: Van Dijk Groenvoorzieningen is een mooi ‘groen’ Veenendaals bedrijf waar we trots op mogen zijn.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden