Brainstormavond over verkeersveiligheid in West

hoornzwaluw -veenendaalzaterdag 13 februari 2016

Met regelmaat vraagt de ChristenUnie aandacht voor de verkeersveiligheid. In het bijzonder voor de veiligheid van fietsers. Aanleiding was het grote aantal ongevallen op fietskruisingen in de wijk West.

In de gemeenteraad werd een motie van de ChristenUnie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot het in kaart brengen van verkeersonveilige plekken in Veenendaal. Doel is te bepalen welke plaatsen met de meeste prioriteit moeten worden aangepakt. Helaas laat de uitkomst van dit onderzoek op zich wachten tot eind 2016.

Daarom heeft de ChristenUnie er bij de verantwoordelijk wethouder op aangedrongen niet langer te wachten en in ieder geval in gesprek te gaan met de bewoners in de wijk West. Aan deze oproep is gehoor gegeven. Op woensdagavond 17 februari wordt er een brainstormavond gehouden, georganiseerd door de gemeente. Omwonenden van fietsersoversteekplaatsen aan De Monding, Dichterslaan en Hoornzwaluw zijn uitgenodigd om mee te denken over oplossingen die ongevallen gaan voorkomen. Ook andere bezorgde bewoners van West zijn van harte welkom om mee te denken.

Voorgestelde oplossingen zoals camera’s, stoplichten of verandering van de voorrangssituatie werden tot nu toe niet doorgevoerd, ondermeer vanwege de hoge kosten die er mee gemoeid zouden zijn. De ChristenUnie oriënteert zich intussen op de bruikbaarheid van nieuwe innovatieve oplossingen zoals geleideverlichting in het fietspad. Bij deze oplossing gaat led-verlichting branden zodra een fietser de fietskruisingen nadert. Mogelijk komt de ChristenUnie later dit jaar met eigen voorstellen mocht de brainstormavond niet leiden tot maatregelen.

De brainstorm wordt gehouden op woensdagavond 17 februari om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in aula B van het Ichthus College aan de Vondellaan 4 in Veenendaal-West.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden