ChristenUnie tour door de Food Valley

Afbeelding 4 ChristenUnie Bustour 3 februari 2016donderdag 04 februari 2016

Op initiatief van de ChristenUnie Statenfractie van Gelderland is op woensdag 3 februari een ChristenUnie netwerkdag georganiseerd. Daarvoor waren de ChristenUniefracties en bestuurders in de Food Valley-gemeenten, ChristenUnie Waterschapsfractie en ChristenUnie Statenfractie Utrecht uitgenodigd. Met als doel om inhoudelijke oriëntatie op ontwikkelingen én versterking van het ChristenUnie-netwerk te bevorderen.

Vanuit onze fractie zijn Engbert Stroobosscher, Tineke Bette en Arjan Koerts mee geweest met de bustour door het Food Valley gebied. Daarbij hebben we een bezoek gebracht aan Wageningen, Ede, Veenendaal en Barneveld

  • In het gebouw Impulse van de Universiteit Wageningen hebben we van de heer Simon Vink, woordvoerder Raad van Bestuur, o.a. een uitgebreide toelichting gekregen. Onderwerpen zoals Onderzoek en Expertise kwamen aan de orde. De Universiteit van Wageningen is nadrukkelijk aanwezig in het domein van gezonde voeding en leefomgeving overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.
  • In de voormalige Johan Willem Frisokazerne in Ede is een indrukwekkend trainingscentrum voor muziek, dans en theater tot stand gekomen. Akoesticum is met 11 repetitieruimtes zeer geschikt voor repetities, werkbijeenkomsten en opleidingstrajecten binnen de culturele sector. Tevens hebben wij in dit gebouw een toelichting gekregen van de plannen over Stichting World Food Centrum. Deze stichting streeft naar een internationaal netwerk van World Food Centers, die onderling kennis en informatie uitwisselen.
  • In Veenendaal stond de netwerklunch in het Van der Valk hotel gepland. Joas Duister, voorzitter van het bestuur was daar ook aanwezig. Niet alleen werd genoten van een goede maaltijd, maar ook de lancering van de website Leegstandsregister vond er plaats. Uiteindelijk moet dit een volledig en actueel overzicht geven van de leegstand in Gelderland. De ChristenUnie Gelderland wil hiermee een bijdrage leveren aan het bestrijden van leegstand in Gelderland.
  • Tenslotte voerde de bustour ons langs Fort aan de Buurtsteeg, richting Renswoude naar Barneveld. Thema’s als provinciegrensoverschrijdende samenwerking en ontsluiting A1/A30 kwamen aan de orde. Pluimveehouder Theo Bos in Barneveld heeft boeiend en gepassioneerd verteld over zijn visie op het boerenbedrijf en het welzijn van de dieren. Hij is een van de grootste vrije uitloop kippenhouders in Nederland. Op een normale dag scharrelen 55.000 vrije uitloop kippen over zijn bedrijf. Vandaag zaten de kippen warm en droog binnen, vanwege de kou en regen.

Deze netwerkdag was, mede vanwege het veelzijdige programma en de goede onderlinge sfeer, zeer geslaagd.

Tineke Bette

Bekijk meer foto's van dit bezoek op Facebook.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden