Werkbezoek ChristenUnie aan Creative Arts School Elevate

Afbeelding bij werkbezoek Elevatemaandag 16 november 2015

Op 9 november 2015 heeft een delegatie van de fractie van de ChristenUnie een werkbezoek gebracht aan Creative Arts School Elevate in Veenendaal. We werden enthousiast ontvangen door de directeur Harold Schonewille.

Elevate is opgericht in 2009 en biedt onderwijs aan voor muziek, dans, beeldende vorming, toneel en muziektheater. Elevate is een onafhankelijke wendbare netwerkorganisatie die artistieke en muzikale talenten bij ieder mens wilt ontdekken en ontwikkelen, zij richt zich daarbij op de individuele leerling. Ook worden creatieve projecten uitgevoerd voor scholen en bedrijven. Op dit moment zijn er ongeveer 450 leerlingen die bij Elevate les volgen.

Sinds 2013 is Elevate gevestigd in het gebouw Troubadour aan de Zandstraat 36-38 waarin de gebruikers de beschikking hebben over verschillende oefenruimtes, een theaterzaal en een foyer. Deze worden gebruikt voor diverse doeleinden zoals voorstellingen, concerten maar ook voor vergaderingen.

Elevate is financieel onafhankelijk en ontvangt geen subsidie. Elevate onderhoudt goede contacten met andere culturele instellingen waaronder de Volksuniversiteit Veenendaal, muziekschool De Muzen en de Bibliotheek Veenendaal.

Harold Schonewille draagt de cultuur in de gemeente Veenendaal een warm hart toe en heeft de fractie enkele suggesties meegegeven voor de opstelling van een nieuwe cultuurnota omdat de huidige cultuurnota in 2016 afloopt.

Mooi om te zien dat in Veenendaal inspirerende initiatieven zijn ontstaan om het creatieve talent van mensen te ontdekken en te ontwikkelen. Dit bezoek was meer dan de moeite waard.

Peter van Veluw

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden