ChristenUnie Veenendaal wil duidelijkheid over peuterspeelzaalwerk

Foto Willem van Braakvrijdag 13 november 2015

In september heeft fractielid Willem van Braak namens de ChristenUnie in de raadscommissie vragen gesteld over het faillissement van Kwink peuterspeelzalen BV. In antwoord daarop heeft de wethouder aangegeven in overleg te zijn, maar dat de voorziening voor het peuterspeelzaalwerk in stand blijft onder de vlag van Kwink kinderdagopvang. Dit heeft onder ouders met peuters onrust veroorzaakt, want de tarieven voor deze peuterspeelzalen zouden op meer dan het dubbele uit kunnen komen.

Inmiddels zijn er in de Veenendaalse samenleving initiatieven ontstaan die niet via Kwink, maar zelfstandig peuterspeelzaalwerk willen opzetten. De ChristenUnie heeft in meerdere contacten met initiatiefnemers een aantal knelpunten te horen gekregen en heeft hierover vragen gesteld aan het college:

  • Is er voor leegstaande schoollokalen een creatieve huurconstructie te vinden, zodat de prijs voor peuterspeelzaalonderwijs zo laag mogelijk kan blijven?
  • Bent u het met de ChristenUnie eens dat het onderbrengen van peuterspeelzalen in leegstaande schoollokalen een positief effect heeft op de bestrijding van leegstand in het onderwijs?
  • Bent u in overleg met schoolbesturen om vooruitgrijpend op het instellen van integrale kindcentra nu al bredere mogelijkheden te creëren binnen de bestaande schoolgebouwen?
  • Gaat u in samenwerking met de aanbieders van peuterspeelzaalwerk op een zo kort mogelijke termijn duidelijk communiceren richting de belanghebbenden waar Veenendaal na 1 januari aan toe is als het om peuterspeelzaalwerk gaat?

Als ChristenUnie Veenendaal wachten we met belangstelling de beantwoording van het college af.

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden