Koopzondag in Veenendaal? (2)

9112507763_bcf65c918b_owoensdag 23 september 2015

Koopzondag in Veenendaal? Als het aan de ChristenUnie fractie ligt niet. Eigenlijk hoeft u dus niet verder te lezen behalve wanneer u wilt weten waarom wij geen koopzondag willen. Ik heb het bewust niet alleen over een supermarktkoopzondag omdat donderdag ook wordt gevraagd om alle winkels in Veenendaal op zondag te openen.

Een koopzondag is mogelijk goed voor de economie van Veenendaal maar niet alles wat goed is voor de economie is daarmee ook goed voor de mens. Wij ervaren het dan ook als geschenk van God dat Hij reeds in zijn scheppingsorde aangeeft dat het goed is om na zes dagen werken te rusten van het vele werk. Niet altijd maar doorgaan, geen 24 uurs economie waak voor een burn-out. Niet de mens als slaaf van de economie maar de economie ten dienste van de mens.
Tijd voor je relatie met God, je echtgen(o)ot(e), je gezin, je familie, je vrienden, daarom.

Als ChristenUnie Veenendaal willen we het beste voor alle Veenendalers. We zijn ons er van bewust dat dit niet altijd op die manier wordt begrepen. Soms ontvangen we het verwijt dat we zaken willen opleggen. Dat spijt ons dat is niet onze grondhouding. We doen dit juist uit liefde voor onze naaste. Nationaal legt de wetgever ons ook zaken op voor onze bestwil. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer roken in een restaurant, bestaat er lokaal restrictief beleid op het aantal koffieshops en bordelen in vele steden. De gemeenteraad kan als medewetgever Onroerende Zaak Belasting opleggen maar ook iets vinden van de koopzondag, en dat doen wij.

Engbert Stroobosscher
Fractievoorzitter ChristenUnie Veenendaal

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden