Ouders overrompeld door sluiting peuterspeelzalen Veenendaal

Schermafdruk 2015-09-19 15.00.33zaterdag 19 september 2015

Ouders zijn overrompeld door het bericht dat de Kwink peuterspeelzalen per 1 januari zullen sluiten. Naar aanleiding van dit bericht heeft RTV Utrecht een item uitgezonden. De ChristenUnie in Veenendaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder Nermina Kundic.

Het hele artikel van RTV Utrecht met een reactie van de fractievoorzitter Engbert Stroobosscher kunt u hier terugkijken.

Schriftelijke vragen n.a.v. dit bericht

Dit onderwerp valt onder de portefeuille van Willem van Braak. Hij heeft namens de ChristenUnie de volgende vragen gesteld aan wethouder Nermina Kundic over de sluiting van Kwink peuterspeelzalen:

  1. Als er al twee en een half jaar bekend is dat de subsidie op het peuterspeelzaalwerk er af gaat, had er dan niet pro-actief geacteerd moeten worden om bereikbare alternatieven te bieden?
  2. De inkomsten van Kwink bestonden niet alleen uit de subsidie, maar ook uit een ouderbijdrage. Is er serieus gekeken naar een tariefswijziging binnen het huidige peuterspeelzaalwerk?
  3. Hoe ziet u de sluiting van peuterspeelzalen in relatie tot uw wens tot IKC's? Bent u in overleg met schoolbesturen om op korte termijn al peuterspeelzalen bij scholen te plaatsen?
  4. Zijn er voor het personeel nog kansen elders binnen Kwink een arbeidsplaats te krijgen?
  5. Zijn de toegezegde extra gelden voor peuterspeelzaalwerk vanuit Den Haag in te zetten om toch nog iets te doen tegen de teloorgang van de peuterspeelzalen in Veenendaal?

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden