Arie Slob op werkbezoek in Veenendaal

Afbeelding bij Persbericht ChristenUnie Arie Slob in Veenendaalzaterdag 24 januari 2015

Woensdag 21 januari deelde ChristenUnie-leider Arie Slob samen met Provinciaal lijsttrekker Arne Schaddelee en fractieleden van ChristenUnie Veenendaal een Zorgpluim uit aan organisatie Samen Veilig Midden Nederland voor hun inzet rondom de transitie Jeugdzorg. Deze organisatie wil een liefdevolle arm slaan om kinderen en jongeren die het zo hard nodig hebben.

Een eerste inschatting door de provincie Utrecht laat een voordelig  saldo op de provinciale middelen Jeugdzorg zien van bijna 1 miljoen euro. En de komende weken wordt er bezien of een extra impuls gewenst is op het gebied van de overdacht van de Jeugdzorg naar de gemeente. Schaddelee: ,,De ChristenUnie wil dat deze miljoen ten goede komt aan organisaties als Samen Veilig. Dat willen we onderstrepen door het aanbieden van een Zorgpluim."

Arie Slob: ,,Het is noodzakelijk genoeg middelen beschikbaar te stellen voor de Jeugdzorg. De ChristenUnie heeft landelijk de geplande bezuiniging op de Jeugdzorg al terug weten te brengen van 6 naar 3 procent. De miljoen van de provincie Utrecht kan ingezet worden om de overgebleven bezuiniging te verzachten. Daarmee zorgen we voor een 'warme overdracht' van de Jeugdzorg richting de gemeenten."

 

Aansluitend aan deze uitreiking heeft Arie Slob in Veenendaal-Oost in het Ontmoetingshuis  een rondleiding gekregen. Tijdens een lunchbespreking met de drie directeuren van de basisscholen Tamim, SHS de Bron en Wereldkidz Balans is onder andere gesproken over het thema Passend onderwijs. Zowel de bezichtiging van het gebouw, het bezoek aan de drie scholen als het inhoudelijke gesprek met de directeuren maakte dit werkbezoek van Arie Slob aan Veenendaal tot een succes. 

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden