In Memoriam

Foto dhr. Jan Breekveldt

vrijdag 09 januari 2015

Op 4 januari 2015 is overleden op zesentachtig jarige leeftijd de heer Johannes Gerhardus Breekveldt. Hij is bevorderd tot heerlijkheid.

Voor de ChristenUnie Veenendaal heeft de heer Jan Breekveldt veel betekend.

In maart 1975 werd de RPF opgericht en Jan Breekveldt was het eerste lid in Veenendaal. In de beginperiode was hij de eerste voorzitter en zeer actief in het werven van nieuwe leden. Tot eind 1981 was hij voorzitter en daarna nog enkele jaren secretaris.

Zijn innerlijke gedrevenheid, zowel geestelijk als politiek, laat zich het beste typeren door zijn eigen woorden die hij als voorzitter neergelegd heeft in een ledenbrief van 1980:

“De RPF wil echter in haar toekomstvisie in gehoorzaamheid zoeken naar  de eer en de lof van de Schepper. Hij heeft het bestek van deze aardse werkelijkheid ontworpen. Allerlei revolutionaire krachten proberen nu het rijk van deze wereld te bouwen, maar wij weten als gelovigen, dat het Vrederijk pas komt, als Christus Zijn Heerschappij op deze aarde gevestigd heeft”.

Dhr. Jan Breekveldt is met recht de motor geweest van de lokale afdeling van de RPF/ChristenUnie. Hij was altijd zeer betrokken en tot op hoge leeftijd een trouw bezoeker van de algemene ledenvergaderingen.

Zijn jarenlange tomeloze inzet voor de christelijke politiek in Veenendaal heeft goede vruchten voortgebracht. Wij noemen zijn naam met ere.

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden