ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over werkgelegenheid n.a.v. brieven van Thuiszorgorganisaties

Foto Arjan Koertsvrijdag 04 juli 2014

De fractie van ChristenUnie Veenendaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college vanwege de brieven van de Thuiszorgorganisaties Opella en Axicom.
In de genoemde brieven wordt aandacht gevraagd voor het effect op de werkgelegenheid naar aanleiding van beëindiging van bestaande contacten en (de aankondiging van) een nieuwe aanbesteding Huishoudelijke ondersteuning.


Aan het college hebben wij de volgende vragen gesteld:
     1. Hoe beoordeelt u de zorgen m.b.t. werkgelegenheid die de thuiszorgorganisaties uiten in hun brieven? Bent u het met hen eens dat er gevolgen zijn voor de werkgelegenheid.          Voelt u zich hiervoor verantwoordelijk? Zo ja, wat doet u om de werkgelegenheid te behouden?
     2. Bent u van mening dat u voldoende zorgvuldig heeft gehandeld richting de gecontracteerde zorgaanbieders? Zo ja, waar blijkt dat uit?
     3. Bent u van mening dat u voldoet aan de opdracht gegeven in artikel 9a van de huidige Wet maatschappelijke ondersteuning, waarin de continuïteit van zorg wordt geregeld?
     4. Bent u van mening dat u hiermee een algemene voorziening biedt van voldoende kwaliteit, die voor iedereen die het nodig heeft, te betalen is?
     5. Hoe en tot welk niveau compenseert u cliënten die deze algemene voorziening niet kunnen betalen?
     6. Zorgt deze voorziening volgens u voor behoud van werkgelegenheid?


Als ChristenUnie Veenendaal wachten we met belangstelling de beantwoording van het
college af.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden