Jolanda als Wethouder benoemd in Rhenen.

Foto Jolanda de Heerzaterdag 28 juni 2014

Zilver of goud heb ik niet ….

Het kan bijzonder gaan. De coalitievorming in Veenendaal is voor de ChristenUnie Veenendaal teleurstellend verlopen. Alhoewel we de grootste partij zijn geworden, zijn we in de oppositie terecht gekomen. Dit was moeilijk. Toch vraagt de politiek van alledag om een snelle herpositionering. Het gaat er namelijk om de vele kiezers serieus te nemen en zoveel mogelijk voor hen (en heel Veenendaal) te doen. Dat vraagt een constructieve opstelling. Als fractievoorzitter heb ik mij ingespannen om zo snel mogelijk weer vooruit te kijken!

Nadat die wissel was genomen kreeg ik een telefoontje uit Rhenen. Daar was de ChristenUnie erin geslaagd in de coalitie te komen en men was op zoek naar een wethouderskandidaat. Zo is het gekomen dat ik uiteindelijk in Rhenen, onze mooie buurgemeente, op 10 juni jl. ben beëdigd als wethouder.

Een hele omschakeling na zo vele jaren als raadslid in Veenendaal te hebben gewerkt. Maar de roeping is dezelfde: Zoek het goede voor de stad!

De fractie in Veenendaal laat ik vol vertrouwen achter me. We hebben zoveel rijk gekwalificeerde mensen in ons midden, met Engbert Stroobosscher als de nieuwe fractievoorzitter.

Ik wil de leden, de fractie en het bestuur heel hartelijk bedanken voor de geweldige jaren die ik heb mogen hebben. Dank ook voor de vele, vele blijken van meeleven en felicitaties van de afgelopen weken. Ik wens de ChristenUnie Veenendaal van harte Gods zegen toe voor de toekomst. Ik zal de actualiteit met veel interesse blijven volgen. De gemeenteraad van Rhenen heeft mij voor een jaar toestemming gegeven om in Veenendaal te blijven wonen. Over een jaar wordt dat besluit weer opnieuw tegen het licht gehouden.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 10 juni jl. ben ik in Rhenen geïnstalleerd. De fractievoorzitter van de ChristenUnie in Rhenen, de heer Nico Drost, had een prachtige bijdrage. Ook in mijn portefeuille (jeugdzorg / jeugdbeleid / onderwijs / werk&inkomen / regiobeleid FoodValley) zal de komende jaren het gebrek aan voldoende financiën een probleem kunnen worden. Nico Drost haalde in dit kader het Bijbelgedeelte aan uit Handelingen 3:1-10. Petrus ziet de bedelaar bij de Schone Poort en zegt: “Zilver of goud heb ik niet, maar wat ik heb geef ik U.”

Dit is een geweldige opdracht, waar we zowel in Rhenen als in Veenendaal verder mee kunnen.

Met een hartelijke groet en tot ziens!

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden