ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over officiële aanwezigheid van de Burgemeester op zondag bij NK Waterpolo

Foto Tineke Bettezaterdag 28 juni 2014

De ChristenUnie Veenendaal heeft het college van B&W op 27 juni schriftelijke vragen gesteld over de officiële aanwezigheid en handeling van burgemeester Kolff tijdens de NK Waterpolo op zondag 22 juni.

Onderwerp: Officiële opening tijdens NK Waterpolo op zondag 22 juni

Veenendaal, 27 juni 2014

Geachte College,

Op de Gemeentepagina in de Veenendaalse Krant d.d. woensdag 18 juni staat bij het item ‘Lopende zaken’ vermeld, dat op zondag 22 juni om 15.00 uur burgemeester Kolff aanwezig is bij het NK Waterpolo in het zwembad De Vallei. Tevens is via de media bekend gemaakt dat burgemeester Kolff die middag de finaledag van het NK waterpolo heeft geopend. Voor zover het ons bekend is, hebben voorgaande colleges tot de hiervoor genoemde datum op zondagen geen andere activiteiten officieel namens de gemeente bijgewoond dan dodenherdenking, bevrijdingsvlam, vorig jaar 5 mei en diensten bij intrede dan wel afscheid van een predikant, pastoor of een feestelijke herdenking van een kerk. Wij hebben de volgende vragen:

1) Is deze uitnodiging, met de daarbij behorende officiële opening door burgemeester Kolff tijdens de finaledag NK Waterpolo op zondag 22 juni, besproken in het College? 2) Zijn alle collegeleden akkoord gegaan met het aannemen van bovenvermelde uitnodiging?

3) Zo nee, welke collegeleden hebben voor en welke collegeleden hebben tegen gestemd? 4) Indien de uitnodiging niet is besproken in het College, hoe staat het volledige college tegenover activiteiten van het college op zondag, anders dan de jarenlange traditie om een beperkt soort uitnodigingen, zoals hierboven genoemd, bij te wonen.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet

namens de fractie van de ChristenUnie,

S. Bette-van de Nadort

fractiesecretaris

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden