Actieplan ‘Uw Zorg is onze zorg’

image Henk posterfotodinsdag 18 maart 2014

Bij de verkiezingsdebatten wordt er veel beloofd, maar de vraag is of die beloftes echt inhoud hebben en of de partijen er ook voor gaan.

Sommige verkiezingsprogrammas lijken op wensenlijstjes, zonder dat er mijn inziens nagedacht wordt over de vraag: wie dat gaat betalen?

Juist in een tijd waar de gemeente veel energie moet steken in uiterst belangrijke taken die mensen hard raken, zoals de overgang van zorg uit de AWBZ naar de Wet Maatschappelijk Ondersteuning, de Jeugdzorg en de Participatiewet.
Forse bezuinigingen krijgen we opgelegd vanuit Den Haag, terwijl de kwaliteit zeker niet minder mag worden.

Ik beloof niet dat er niet bezuinigd zal worden. Ik voorzie dat we alle hens aan dek moeten hebben voor de zorgtaken. We zullen met elkaar in Veenendaal antwoord moeten geven op de veranderingen die gaan plaatsvinden. Dat is de zorg van de ChristenUnie. 
De standpunten van de ChristenUnie zijn helder verwoord in een landelijk actieplan Uw zorg is onze zorg:

 

keuzevrijheid bij de zorg die bij je past en een budget dat bij die zorg past
mensen die nu een indicatie hebben voor een verzorgingstehuis moeten het recht op die vorm van zorg houden
er moet een toeslag komen voor kleinere zorginstellingen, zodat deze instellingen kunnen blijven bestaan in kleinere kernen
vrijwilligers en mantelzorgers moeten worden ondersteund
dagbesteding is een voorwaarde voor mantelzorgers om het vol te houden. Daarom is het nodig de dagbesteding in stand te houden

 

Wij gaan voor zorg die aandacht houdt voor de mensen. Vanuit de bijbelse visie om naar elkaar om te zien en vanuit de overheidstaak om zwakken te ondersteunen.

 

Onder het actieplan Uw zorg is onze zorg’ heb ik van harte mijn handtekening gezet. Dinsdag 18 maart hebben wij het Zorgplan met een boeket bloemen naar De Meent, De Engelenburgh en 't Boveneind gebracht, om daarmee te onderstrepen dat het thema Zorgvoor ChristenUnie Veenendaal ook onze zorg is.

 

Uw stem op de ChristenUnie is een stem voor goede zorg.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden