De kracht van sport

Foto Johan Bladzaterdag 08 maart 2014

Donderdagavond 6 maart was er bij de businessclub van DOVO een door Sportservice Veenendaal georganiseerd sportcafé. Een mooie avond welke werd begeleid door Cees Vervoorn, een oud topzwemmer en lector topsport aan de UvA/HvA. Gedurende de avond werd er nagedacht over de rol van sport in de samenleving. Het ging hierbij over de rol die sport nu heeft, maar ook over een grotere rol voor sport. Niet alleen omdat het obesitas tegen kan gaan, maar ook omdat het de sociale band kan versterken en de lichamelijke en geestelijke conditie op peil brengt.

Zelf kijk ik dan ook altijd even in mijn directe omgeving, waar zie ik de uitwerking van sport. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar een bedrijf als Nike in Hilversum dat sporten tijdens de lunchpauze aanmoedigt. Of naar het werk van het Leger des Heils met de Dutch Street Soccer teams, waar mensen aan de zelfkant van de samenleving leren hun grenzen op een andere manier te verleggen. Of naar de invloed van sporthelden, geloofshelden, op onze jeugd. Of direct in mijn eigen gezin de invloed van sport op onze kinderen.

Sport is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en de ChristenUnie maakt zich hard voor  sport. Leest u onze plannen maar na: http://veenendaal.christenunie.nl/programma#Sport_en_recreatie Dan rest mij nog om deze blog af te sluiten met een stukje zelfreflectie of zoals mijn gezin dat zegt: “Sporten? En jij dan?” 

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden