Gastlessen op het Ichthus College

zaterdag 08 februari 2014

De ChristenUnieraadsleden Engbert Stroobosscher, Tineke Bette, Willem van Braak en onze wethouder Henk van Soest hebben in wisselende samenstelling op 23 januari en 6 februari gastlessen verzorgd in VWO 6 en HAVO 5 van het Ichthus College. In twee lessen zijn de leerlingen wegwijs gemaakt in de gereedschapskist van een gemeenteraadslid. In de tweede les hebben de leerlingen zich verdeeld in fracties en hebben ze een motie of een initiatiefvoorstel ingediend. Met Willem van Braak als voorzitter werd er in alle klassen enthousiast gedebatteerd over de voorliggende voorstellen. Wethouder Van Soest en later vervangend wethouder Tineke Bette hebben de voorstellen van commentaar voorzien vanuit het college. Veelal bleek dat er over de financiering of juridische gevolgen van een voorstel discussie ontstond. Een mooi proces! Enkele fracties bleken ook in staat hun voorstel te wijzigen in een motie om zo


 het college de zaak te laten onderzoeken. Het geheel heeft 4 aangenomen moties opgeleverd:

  1. De colleges van Rhenen en Neder-Betuwe moeten in overleg met de provincies Utrecht en Gelderland om windschermen te laten plaatsen langs de fietspaden op de Rijnbrug.

  2. De colleges van Rhenen en Veenendaal moeten in overleg met de provincie Utrecht en de minister van binnenlandse zaken om te komen tot een gemeentelijke herindeling in 2016.

  3. Het college van Veenendaal moet in overleg met de gemeente Ede om te komen tot heropening van de tunnel bij De Klomp.

  4. Het college van Veenendaal moet de mogelijkheden gaan onderzoeken om te komen tot vrijliggende fietspaden op de Dichterslaan.

     

    Bij de motie om te onderzoeken of er op de Goudvink verkeerslichten op de kruising met fietspad verkeerslichten geplaatst kunnen worden, staakten de stemmen. Er is veel politiek talent gespot. Dat belooft veel voor de toekomst van politiek Veenendaal en omstreken!

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden