Veense lijstverbinding ChristenUnie en SGP

maandag 27 januari 2014

De ChristenUnie en de SGP presenteren met gepaste trots een lijstverbinding. Beide partijen hechten er veel waarde aan om de christelijke politiek in Veenendaal te versterken. Eén van de mogelijkheden om dat te bereiken is het aangaan van een lijstencombinatie (lijstverbinding), waardoor eventuele reststemmen behouden blijven voor de partijen binnen de lijstencombinatie. Natuurlijk hebben deze twee partijen hun verschillen. Toch vinden de partijen elkaar vaak als het gaat om hun gemeenschappelijke basis de Bijbel.

De voorkeur van de ChristenUnie en de SGP ging uit naar een zo breed mogelijke confessionele lijstverbinding, te weten een lijstverbinding tussen het CDA, de SGP en de ChristenUnie. Het CDA heeft hier echter om haar moverende redenen voor bedankt.

Desgevraagd reageert Joas Duister, voorzitter van de ChristenUnie Veenendaal: “Door de lijstverbinding met de SGP laten we zien dat de ChristenUnie en de SGP elkaar een eventuele restzetel gunnen. Natuurlijk zijn er verschillen, maar we putten uit dezelfde Bron. Bovendien hebben we goed en prettig samengewerkt met de SGP in het huidige coalitieverband.”

"De SGP is blij met deze lijstverbinding", aldus voorzitter Chris Flikweert. "Het illustreert dat onze gemeenschappelijke basis tot een goede samenwerking kan leiden. Dit biedt perspectief voor de toekomst van op de Bijbel gebasseerde politiek in Veenendaal waar de SGP voor staat."

       

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden