Een feest voor vrijwilligers

Schermafdruk 2016-11-15 15.12.03dinsdag 15 november 2016

Een feest, dat moest het worden wanneer er op maandag 14 november, 550 vrijwilligers bij elkaar komen. Eerder kreeg de ChristenUnie het bericht dat er slechts plek was voor 400 vrijwilligers. Deze keer niet omdat de zaal vol was, maar puur om budgettaire redenen. Er was slechts geld voor 400 bezoekers.

Veens had er dit jaar voor gekozen de vrijwilligers een feest te geven in de Lampegiet. Een lang gekoesterde wens van veel vrijwilligers en een feest dat recht doet aan de waardering die onze vrijwilligers verdienen. Niet alleen een feest voor vrijwilligers, maar ook nog eens de uitreiking van de vrijwilligersprijs Veenendaal. Genomineerden zijn het project Natuur werkt van IVN, Stichting verder met Taal en de Voedselbank. De prijs, die uiteindelijk gewonnen is door Verder met Taal, is de Lampion en dan kun je eigenlijk niet anders dan die prijs uitreiken in de Lampegiet.

De ChristenUnie had het idee de wethouder te motiveren om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk 550 vrijwilligers het feest mee mochten vieren, zodat de zaal helemaal gevuld zou zijn. In de vergadering van 27 oktober gaf de wethouder aan dit te zullen regelen met Veens. Een telefoontje of WhatsAppje bleek achteraf vreemd genoeg voldoende om de website weer open te zetten en meer vrijwilligers de kans te bieden om mee te feesten. Veens gaf aan dat zij het budget voor het organiseren van het feest niet ten koste wilden laten gaan van de ondersteuning van vrijwilligers.

Wij hopen dat het een mooi feest is geweest, dat de kosten van het feest gedragen kunnen worden en dat we voor de toekomst niet op budget voor vrijwilligers of vrijwilligersfeest hoeven te beknibbelen. Veenendaal kent veel organisaties die willen helpen om bij te dragen aan een dergelijk feest. De ChristenUnie wil bij deze organisaties, maatschappelijk verantwoorde ondernemers, de gemeente en individule sponsors oproepen zich te melden, zodat we volgend jaar niet weer dezelfde discussie krijgen. U kunt de ChrisenUnie altijd mailen, laten we samen achter de vrijwilligers gaan staan, ook financieel!

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden