Tarief voor schoonmaakondersteuning blijft gelijk

Afbeelding bij bijdrage voor de website betreft schoonmaakondersteuningmaandag 11 juli 2016

Samen met andere partijen heeft de ChristenUnie ervoor gepleit dat het tarief voor schoonmaakondersteuning volgend jaar niet zal stijgen. Een daartoe ingediend amendement werd unaniem gesteund. Ouderen en gehandicapten die hulp nodig hebben bij het schoonhouden van hun woning of de was, kunnen deze hulp ook in 2017 blijven afnemen tegen € 10 per uur.

Mensen met een minimuminkomen ontvangen daar bovenop een financiële compensatie. Daarmee blijft deze hulp op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor hen goedkoper dan een particuliere hulp in de huishouding. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van stapeling van zorgkosten.

Naar aanleiding van een eerdere motie van de ChristenUnie komt het college in september met de resultaten van een onderzoek naar de (financiële) effecten van het gemeentelijke zorgbeleid. Mocht daaruit blijken dat de eigen bijdragen voor schoonmaakondersteuning en andere zorg te hoog is, dan zal de ChristenUnie pleiten voor verdere verlaging. Hiervoor is ruimte omdat het financiële overschot uit 2015 mede op ons verzoek in een reserve is gestort.

Arjan Koerts

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden