Eindelijke verbetering van fietsersveiligheid

Onveilig fietskruispunt De Monding en Brederodelaanvrijdag 08 juli 2016

Twee moties van de ChristenUnie over veiligheid voor fietsers werden onlangs breed gesteund tijdens de behandeling van de Kadernota. Een motie betrof een oproep aan het college om de mogelijkheid te onderzoeken van het plaatsen ‘geleide verlichting’ in het wegdek bij fietskruisingen.

Geleide verlichting in het wegdek maakt het voor de automobilist beter zichtbaar dat men een fietskruising nadert. De wethouder reageerde zeer terughoudend en stelde dat het effect niet is bewezen. Een grote meerderheid van de raad stelde echter dat er nu echt iets moet gebeuren om het aantal ongelukken met fietsers te verminderen en steunde onze motie. Het college moet nu in kaart brengen waar dergelijke verlichting kan worden geplaatst en voor het einde van het jaar met een voorstel komen. 

De andere motie betrof de verbetering van het fietspad naar Elst en Amerongen.
Ook onze motie over verbetering van het fietspad naar Elst en Amerongen vond brede steun. Wethouder Beckerman gaf aan graag de motie uit te voeren. Hij gaat nu op verzoek van de raad in overleg met de Provincie Utrecht en de gemeentes Rhenen en Utrechtse Heuvelrug om samen het fietspad te verbeteren. 

Arjan Koerts

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden