Cultuur in de gemeenteraad

Cultuurplein Veenendaalvrijdag 08 juli 2016

Als ChristenUnie hebben wij onlangs werkbezoeken gebracht aan de culturele instellingen Creative Arts School Elevate, de Bibliotheek, Volksuniversiteit, De Lampegiet, en muziekschool De Muzen. Die gesprekken waren inspirerend en we hebben veel informatie opgehaald. Goed om te zien en te horen dat Cultuur verbindt en mensen, letterlijk en figuurlijk, in beweging brengt.

Op 4 juli heeft Tineke Bette tijdens de behandeling van de Kadernota namens de ChristenUnie een amendement en een motie ingediend voor wat betreft het onderwerp Cultuur.
Al eerder had wethouder Hollander tijdens de consultatie Herijking Cultuurnota de conclusie getrokken dat er i.p.v. de Herijking een nieuwe Cultuurnota moet komen.
Echter de herstructurering-gelden van  € 145.000,- per jaar, die gebaseerd zijn op de Herijking Cultuurnota, stonden ‘gewoon’ in de Kadernota genoteerd. Wij vonden het beter om eerst de nieuwe Cultuurnota af te wachten en dan de gelden voor herstructurering toe te kennen.
Verder hebben wij een motie ingediend met daarin de opdracht om het culturele veld en het onderwijs in een klankbordgroep actief te betrekken bij de totstandkoming van de nieuwe Cultuurnota.
De wethouder wil echter haar eigen plan trekken en onze voorstellen kregen geen bijval van de gemeenteraad.
Wel positief is, dat met de vaststelling van de Kadernota de ‘laatste’ bezuinigingen voor de culturele instellingen niet doorgaan en dat de Volksuniversiteit voor het jaar 2017 voldoende financiële middelen heeft voor continuering.
Na het zomerreces zal de wethouder met een plan van aanpak komen voor de nieuwe Cultuurnota. We zullen als ChristenUnie de Cultuur nauwkeurig blijven volgen.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden